STAP OVER OP E-FACTURATIE.
BESPAAR TIJD EN GELD EN KRIJG MEER INZICHT EN CONTROLE

Digitaal Factureren

E-facturatie maakt uw leven gemakkelijker. Het helpt u over te stappen van handmatige processen en papierwerk naar een eenvoudige, geautomatiseerde, veilige en moderne manier van zakendoen.

Het maken, verzenden, ontvangen en archiveren van e-facturen kost slechts een fractie van de tijd en kosten ten opzichte van traditionele methoden op papier. En dat kan met enkele minimale wijzigingen.

E-facturatie maakt debiteuren- en crediteurenverwerking eenvoudig, want u verwerkt er al uw inkoop- en verkooporders mee op één en dezelfde plek. Maar wat nog belangrijker is: e-facturen kunnen de relatie met uw klanten en leveranciers verbeteren. Ze bieden belangrijke voordelen voor elke partij.

Wat is een e-factuur?

Een e-factuur is een factuur die elektronisch wordt verzonden en ontvangen. De beste e-facturen bestaan uit twee elementen, namelijk een data-bestand en een visuele weergave. Het doel van e-facturen is het volledig automatiseren van factureringsprocessen en het integreren van klanten en leveranciers in een naadloos, volledig elektronisch proces. Via het datacomponent van de e-factuur worden processen geautomatiseerd, terwijl het plaatje ervoor zorgt dat de factuur goed kan worden gelezen en dus verwerkt en gearchiveerd kan worden.

Waarom zou ik moeten gaan werken met e-facturen?

E-facturen maken aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk, tot maar liefst 80%, doordat bedrijven geen tijdrovende handmatige processen meer hoeven uit te voeren. Het is niet meer nodig facturen af te drukken, in enveloppen te stoppen en via de post te versturen en ook hoeven factuurgegevens niet meer handmatig te worden ingevoerd, vergeleken met bestellingen en gearchiveerd. Met e-facturen profiteert u van snellere, efficiëntere processen, minder handmatig werk en dus minder fouten. Ook krijgt u meer inzicht in en grip op uw cashflow en uitgaven.

De uitdaging van e-facturatie

Een minpunt van e-facturatie is de mogelijke complexiteit. Er is geen eenduidige standaard voor e-facturen. Uw leveranciers en klanten hebben verschillende wensen en hun eigen manieren voor het verzenden en ontvangen van facturen. Ook verschilt de wetgeving per land. Er is geen eenduidige oplossing voor elke situatie, zoals het verzenden of ontvangen van facturen in pdf-formaat. U kunt dit probleem omzeilen door zelf uitgebreide ondersteuning voor e-facturen op te zetten of door dit complexe proces uit te besteden aan een e-facturatieprovider.

Basware als leverancier van e-factuuroplossingen

Basware biedt als service e-factuuroplossingen aan bedrijven over de hele wereld. Met de producten van Basware kunt u al uw facturen elektronisch verzenden en ontvangen. We bieden ook oplossingen voor het scannen en afdrukken van papieren facturen voor als dat nodig is, en processen en hulpmiddelen waarmee u uw klanten en leveranciers helpt over te stappen op e-facturen. Op dit moment vinden er jaarlijks meer dan 50 miljoen transacties plaats via het Basware Commerce Network, een netwerk dat meer dan 160 serviceproviders voor e-facturen en ruim 900.000 bedrijven wereldwijd met elkaar verbindt.

Stap vandaag nog over op volledige e-facturatie

U kunt facturen rechtstreeks vanuit uw systeem verzenden en erin ontvangen of onze weboplossing voor e-facturatie gaan gebruiken. Meer informatie over:

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Delen: